Glasvezel

Glasvezel

Telecom & Security Zeeland levert en installeert gecertificeerde glasvezelnetwerken in eigen beheer. Omdat we de glasvezels zelf bewerken, zijn we erg flexibel en kiezen we vaak voor deze hightech oplossing. Zo krijgen al onze systemen een hoge snelheid, zijn ze vrij van storingen en kunnen allerlei datastromen via één kabel lopen.

Wat is glasvezel?

Glasvezelkabel is een haardunne vezel van glas die toch sterk en buigzaam is. Voor datatransport wordt gebruik gemaakt van lichtsignalen. Doordat de kabel in feite gemaakt is van gesmolten kwarts heeft deze geen last van temperatuurverschillen en interferentie door elektriciteit. Hierdoor is bekabeling met glasvezel uitermate geschikt voor communicatie. In telecommunicatie wordt een speciale glasvezelkabel gebruikt die supersnel lichtsignalen kan geleiden over grote afstanden zonder dat er storing optreed. Dit staat garant voor een goede dataoverdracht of gesprekskwaliteit. Deze soort van bekabeling is betrouwbaar, strategisch en duurzaam.

In glasvezelbekabeling verzorgen wij...

  • Categorie 5 voor gestructureerde gebouwbekabeling. 100 MHz norm voor UTP, STP/FTP en glasvezelkabel met RJ45 als connector voor de koperkabel en ST en SC connectoren voor de glasvezel.
  • Categorie 6 voor gestructureerde gebouwbekabeling. 250 MHz norm voor UTP, STP en glasvezel met RJ45 als connector voor het kopergedeelte en alleen de SC connector voor de glasvezel.
  • Categorie 7 voor gestructureerde gebouwbekabeling. 600 MHz netwerken uitgevoerd met PiMF glasvezel kabel.