Inbraakpreventie

Inbraakpreventie

Een op vijf Nederlanders heeft weleens een inbraak meegemaakt. Voor het merendeel is dit de belangrijkste reden voor de aanschaf van een alarmsysteem. Een kwart wil vooral hun gezin beschermen en laat daarom een alarm installeren. Dat blijkt uit de Nationale Veiligheidsbarometer van Securitas. Hoewel 15 procent van de ondervraagden een alarmsysteem in huis heeft, laat bijna de helft hiervan het niet onderhouden.

Jaarlijks wordt in Nederland ruim 91.000 keer ingebroken, zelfs op klaarlichte dag. Het gebeurt het hele jaar door, maar het 'Donkere dagen'-effect bestaat nog steeds. In de maanden november, december en januari wordt 40 procent meer ingebroken dan in de drie maanden daarvoor. De feestdagen zijn erg populair bij inbrekers.

In 2013/14 waren de drie dagen met de meeste inbraken 1 januari (626 inbraken), 26 december (474) en 25 december (428).  In stedelijke gebieden wordt 48 procent vaker ingebroken dan op het platteland.

U kunt er zelf veel tegen doen, zoals simpelweg de deur echt op slot doen, ramen sluiten, kostbare zaken uit het zicht leggen. Maar wilt u echt met een gerust hart de deur achter u dichttrekken? Kies dan voor onze erkende alarmsystemen.

Speciaal voor woningen en kleine bedrijven zoals winkels, ontwikkelden we Bello! Die waakt altijd. U kunt met een gerust hart uw huis of zaak aan Bello overlaten. Bello is professioneel en betaalbaar.

Kennismaken met Bello?

Meldkamer

Voor iedere woning en iedere situatie bieden wij een oplossing. Hierbij zijn verschillende alarmniveau’s mogelijk. Bij een poging tot inbraak kan een akoestisch signaal worden geactiveerd, waarna u zelf actie kunt ondernemen. Ook kan het systeem worden doorgeschakeld naar onze eigen meldkamer, waar we dan live zien wat er aan de hand is. Als we vaststellen dat het om een echt alarm gaat, schakelen we de politie in. We adviseren u graag over de mogelijkheden en onze 24/7 service.

Preventietips van de politie zijn te vinden op politiekeurmerk.nl/preventietips.

Wilt u weten of er in uw buurt veel wordt ingebroken? Kijk dan politie.nl/mijn-buurt.